fredag den 26. april 2013

Update

Livet er knap så hårdt i dag :-) Blev senere på dagen i går ringet op og tilbudt den stilling, som jeg var til 2. samtale på.

torsdag den 25. april 2013

Pyha det er hårdt!

To jobsamtaler på samme dag er hårdt, synes jeg. Det havde jeg i tirsdags. Naboen har heldigvis ferie for øjeblikket, så han kørte mig rundt og heppede på mig. Og der var også tid til en hyggelig frokost.

Men det der så virkelig er hårdt for psyken, det er de to afslag, der så kom dagen efter!

Det ene var jeg godt klar over. Det var helt tydelig, at de havde en kandidat i forvejen, som skulle have jobbet. Jeg kender i hvert tilfælde ingen arbejdsgivere, der ud fra en halv time med hver ansøger kan vælge den rette kandidat, hvis alle er helt ukendte. Forstår godt det med først at kalde ind til en slags screening-samtale og så efterfølgende udvælge et par stykker at arbejde videre med. Men det her, det var givet på forhånd. Hvad jeg så aldrig har oplevet før, det var at få dette afslag på mail. Min holdning er: indkaldt til personlig samtale = personligt svar. Det var så den første melding: Du er ikke god nok (eller sådan føles det.....).

Det næste kom sidst på dagen. Eller det vil sige, det var en telefonbesked om, at der var taget en beslutning, men den ville man ikke give på en telefonsvarer, så jeg ville blive ringet op næste morgen. Nu er det næste morgen, og klokken er 10. Der er ikke blevet ringet endnu! Men jeg kender jo svaret.... Her var jeg dog gået videre til 2. samtale, så der var da noget, som de godt kunne lide.

Så lige nu er jeg ved at falde ned i de lediges store sorte "jeg-får-aldrig-job-igen" hul. Hænger i fingerspidserne og holder krampagtigt fast i "selvfølgelig-gør-jeg-det"-tanken. Ved også godt, at der blot skal bruges et par dage på at bearbejde det, så er jeg klar igen til at spytte ansøgninger ud. Og så kan jeg jo blot håbe på, at et af de 150.000 jobs, som den nye vækstplan ifølge regeringen giver, bliver mit :-)

Og så må jeg jo heller ikke glemme, at jeg også har en jobsamtale på onsdag i næste uge.

søndag den 21. april 2013

Lidt strik

Det er lang tid siden, jeg har skrevet om strik her på bloggen. Det skyldes ikke, at jeg ikke strikker - det gør jeg dagligt. Glad og gerne. Livet ville være trist uden garn.

Fotografering er IKKE min spidskompetence, men her er lidt strik gengivet med mit mobilkamera. Tre styk færdiggjort strik, hvoraf to venter på en opskylning, før de kan kaldes helt færdige - samt 2 styk igangværende strik. De smukke unge damer er - desværre - ikke mig, men blot et forsøg på at vise, hvad jeg strikker.

tirsdag den 16. april 2013

Derfor!

I lørdags, da jeg sad og ventede på en veninde på en café, læste jeg dagens Politiken. Deri var en klumme skrevet af Bente Klarlund Pedersen. Overskriften var "Sådan spotter du en psykopat".

Her er et uddrag fra klummen:

"Langt de fleste psykopater går bare rundt imellem os og kan umiddelbart forekomme både almindelige og tilforladelige. Men psykopaterne adskiller sig ved, at de ikke kan sætte sig ind i andre menneskers følelsesliv og behov. Det betyder, at en psykopat kan overskride grænser og opføre sig på måder, som de fleste vil finde uacceptable.

Psykopaten er ikke sindssyg. Han ønsker blot at opbygge en verden af tilbedere, der retter sig efter hans ønsker. En psykopats tro på egen storhed samt trang til at tilfredsstille egne behov på bekostning af andres kan nemt drive ham til forbrydelser. Men psykopater er meget lidt tilbøjelige til at påtage sig skyld. De skruer charmen på og opfinder undskyldninger for, hvorfor skylden er andres. De har det ikke dårligt med at lyve, og de tror ofte selv så meget på løgnen, at deres medmennesker kan komme i tvivl og tænke: Måske var det faktisk mig, der tog fejl?
 
Psykopaten har svært ved at beherske sig og kan pludselig agere med voldsomme vredesudbrud og destruktive eller voldelige handlinger. Psykopaten deler træk med den selvcentrerede narcissist. Men der er én afgørende forskel: Narcissisten har en samvittighed. Det har psykopaten ikke.

Mange psykopater begår sig glimrende i moderne organisationer og ender endda i chefstolen. De tiltrækkes af magt, penge, prestige og mulighed for stor selvstændighed. De trives i virksomheder og institutioner med løse strukturer. Man kan nemt blive tiltrukket af psykopaternes charme, beslutsomhed og gennemslagskraft, og det kan være fatalt. Det første skridt til at forebygge, at man bliver offer for en psykopat, er, at man kan genkende psykopaten.

Jeg kan heldigvis afslutte mange af mine brevkassesvar med et 'det skal bare løbes væk'. Når det gælder psykopati, er der ingen behandling. Men er man offer for psykopati, gælder det om at løbe væk – så hurtigt, man kan. For det bliver aldrig bedre. Når du har identificeret en psykopat, så læg afstand. Fyr ham eller flygt, og pas godt på dig selv. Psykopati er den eneste psykiske lidelse, hvor det ikke er patienten, men omgivelserne, der lider."

I ovenstående findes årsagen til, at jeg sagde mit job op!

Ha' en fortsat god dag!

Det var hvad Janni Pedersen fra TV2 News sagde i morges, efter at hun havde interviewet en dansker i Boston.

Måske ikke lige den bedste floskel at bruge i denne situation.....

onsdag den 10. april 2013

Velbekomme

Jeg har været på kursus de sidste par dage. Det handlede om at spise elefanter! Jeg fik vist ikke spist nogle, men jeg fik helt sikkert nogle værktøjer til, hvordan jeg skal gribe gaflen og dele elefanten op i små bidder, næste gang jeg støder på en. Jeg forstod underviseren sådan, at det handler om at planlægge og prioritere. Det er jeg faktisk god til i forvejen, så mon ikke der er håb forude.

Det var i hvert tilfælde dejligt at være sammen med nogle engagerede mennesker i et par dage.

I morgen skal jeg til "Fest for Fyrede"! Ja, ja - vi arbejdsledige har det sjovt.....

onsdag den 3. april 2013

Den der ledighed

Før påske havde jeg min "debut" i mødet med min A-kasse som arbejdsløs. Det var overordnet en god oplevelse. Jeg blev lidt chokeret over, hvor mange vi var. Jeg talte ikke, men omkring 100 vil jeg tro. Alle nyledige pr. 1. marts.

Det var naturligvis et oplysningsmøde med generelle informationer til os ledige om, hvad vi skulle gøre og ikke gøre. Det skal jeg ikke trætte med, men jeg lærte da noget, som jeg ikke vidste i forvejen. Nemlig at arbejdsløses børn aldrig er syge!? Der er ikke noget i det system, der hedder barns første sygedag. Nu har jeg så ikke det problem, da jeg ikke har nogle børn. Men meget mærkeligt er det da. Synes også det er mærkeligt, at hvis man fx havde meldt ferie før påske og rejst udenlands i påskedagene, ville man ikke kun blive trukket for feriedagene før påske, men også for skærtorsdag, langfredag og 2. påskedag. Men sådan er der så meget....

Der var et par stykker af deltagerne, der var meget indebrændte og brokkede sig og stillede spørgsmålstegn til alt. Jeg synes personligt, at det blev gjort sobert og uden at tale ned til folk og med den viden, at blev forskellige ting, som måske nok var oplyst om før, ikke gennemgået og nævnt igen og igen, så ville det blive gjort forkert eller blive glemt af nogle. Og at nogle blev trukket ud og oplyst om diverse fejl og mangler på deres CV på jobnet, er i mine øjne også en kæmpe service, da resultatet ellers kunne være, at retten til dagpenge blev mistet. Mine intentioner i dette forløb er at møde menneskene bag skrankerne med en positiv attitude og med tanken om, at de kun vil mig det bedste - OG at det ikke er dem, der har lavet reglerne.

Fik også indsendt dagpengekortet, men denne gang var der ingenting til mig på grund af min karantæne. Jeg ved ikke, hvornår jeg bliver indkaldt til noget næste gang. Men mon ikke det er jobcenteret, der skal besøges? Jeg afventer blot og søger energisk videre i det her jobmarked.

Lidt statistik for marts: 16 ansøgninger sendt. 5 afslag modtaget. 1 henvendelse om at tage test samt beskrive mig selv lidt nærmere og byde ind med lønkrav - der var udtaget 29 ansøgere til dette. Kom ikke videre og har heller ikke modtaget feedback på testen. Det synes jeg er dårlig stil. Kaldt til både 1. og 2. samtale på et andet job - endte desværre på andenpladsen, og det får man jo ikke job af. Afventer dermed svar fra 9. Endvidere henvendelse til to bureauer, som jeg har haft kontakt til tidligere.

Er nu klar til endnu en måned med kamp mod arbejdsløsheden i april. Hep, hep.